Fórum - Téma


Transit 2.5D * nejede, ale vůbec


Fórum Technický koutek Transit 2.5D * nejede, ale vůbec




2013-12-17 13:25:30

Ahoj forďáci, potřebuji nutně radu. Jel jsem se svým Transitem 2.5D 1997, ale přestalo mi to dobíjet. Nevšiml jsem si toho, až najednou auto zastavilo, když už byla baterka úplně vyšťavená. Poté jsem vyměnil alternátor, dobíjení už funguje. Ale chtěl jsem auto nastartovat, točil jsem jakou dobu a nic.

Tak jsem koukal do knížky i tady na fóru, kde píšete, že mám odvzdušnit vstřiky buď točením startéru nebo kompresorem do nádrže. Auto poté nastartovalo, ale takovým stylem, jako by běželo jak na "2 válce", prostě úplně rozhádaně, musel jsem držel plyn na podlaze, aby to hned nechcíplo, otáčky se vůbec nezvedly a vždycky to po pár vteřinách zase zdechlo.

Vyzkoušel jsem obě 2 metody odvzdušnění a prostě nic nepomáhá. Nádrž mám plnou nafty, filtr zalitej. Relátko na čerpadle po zapnutí klíčku cvaká(nemůže být zaseklý, ikdyž cvaká?), po kontrole rozvodů jdou zastrčit všechny 3 aretační trny, takže rozvody jsou nejspíš ok. Koho co napadá, uvítám každou pomoc.

Díky moc předem

2013-12-17 20:00:27

mrhornet: čau, mě vždy pro kvalitní odvzdušnění pomohlo postupně povolit u všech válců převlečnou matici vstřik.trubky u vstřikovače až stříkala "čistá" nafta. Je to náročnější na stav baterie, protože ti to asi několikrát chcípne...

2013-12-18 06:29:28

to jsem právě taky zkoušel, pak to trochu naskočilo, ale to bylo všechno. Podávací čerpadlo mi taky jde...

2014-01-03 13:03:55

Čau nevím jestli je to aktualní ale měl jsem podobnej problem. Taky mi to nechtělo startovat a to jsem jen měnil filtr mam transita r.v.2000 .Podotykam že jsem ten filtr měnil už xkrát a mohl jsem to ovzdušnovat třeba celej den ale bud to jen chytlo na 10 sekund nebo to ani neškytlo a lamal jusem si tady s tim hlavu co s tím. Jediny co pomohlo je to roztahnout to chytlo na metru a žadnej problem a beží jak ma. Takže ted když měním filtr tak jen s nachystanym lanem vím že to není idealka ale nic jinyho nepomaha. Pokud to neroztahnu tak to nejede,pak jak už to běží tak už to starutuje bez problemu i po měsíci co to stoji.

2014-01-04 10:13:13

Problém vyřešen. Bylo špatný podávací čerpadlo, jak je dole na motoru. Nechal jsem udělat rozvody, nový vzduchový filtr, palivový filtr a po ujetí cca 1000km najednou auto přestalo táhnout. Na rovince max 80km/h a do kopce třeba i 30km/h. Nafta mi tam jde, vzduch ok, výfuk sundaný a je průchozí (není ucpanej). Rozvody jsou 1000km starý, ty jsou taky ok. Se zaslepeným a průchozím egr ventilem stále stejný. Nevíte někdo, čím by tohle mohlo být? Už mě fakt nic nenapadá, ale už mě to celkem přestává bavit. Díky

2014-01-04 10:40:28

A hulí to s vyfuku když to jede? bíle nebo černě? Mě to dělalo turbo na rovince max 60 do kopca krokem a bíle to hulilo. Sundal jsem turbo a byla prasklá ta hřídel. Dal jsem nové turbo a vyřešeno.

2014-01-04 10:41:06

mrhornet: Tak to vypadá, že asi budeš muset na diagnostiku.

2014-01-04 12:00:38

turbo nemám. Nekouří to vůbec, ani černě, ani bíle. Olej ani voda neubývá...


Odpovědět