Fórum - Téma


Pražské mini pivní srazy


Fórum O Srazech a akcích Pražské mini pivní srazy



1 ......... 52  53  54  55  56 ......... 74

2013-11-04 20:23:44

Tomenzino:

Pokud jsi to nepochopil, mel jsem v umyslu prijit, i kdyz je to v kurackem prostredi pro me zdravotni problem a plzenskou vodu opravdu pokud mozno nepiju. Ze se s Divinolem postuchujeme, do toho ti je uplny kulovy. Zasahovani do cizich prispevku uz vubec nekomentuji. Ale mam ted alespon padny duvod tam opravdu nejit a uz se vubec nedivim, ze stara parta uz se schazi jinde a jindy. A tak i ja radeji pojedu pres cele mesto na Smichov na fordacke prasatko, i kdyz tam maji jeste horsi "pivo" ze Staropramenu. Ale je tam uplne jina parta.

2013-11-04 21:31:41

vrána:

Já jsem to taky zle nymyslel. A jestli někam chodíš nebo ne mi je jedno.

Do cizích přízpěvků nezasahuji vůbec, tedy pokud někdo nepíše vulgárně, nebo něco nekomolí.

Ale vidím že jsi to spíše nepochopil ty. Dělej si co chceš

Když už nepiješ Plzeň tak nevím co by jsi chtěl.

Takový co piješ ty, to je na chuť, ale ne tam poslat 5 hrnků. To aby druhej den měl staženou hlavu kurtou z náklaďáku

Hlavně mi je jasný, že pokud chceš jít v sobotu na Smíchov, tak si hledáš důvod, aby si nemusel jít s námi. Dva dny by doma neprošli

2013-11-05 04:26:35

tomenzino:

"Doma" s tím nemá co dělat, kolikrát jde naopak žena se mnou, když má čas. A ještě je ráda, že má kdyžtak doma ode mě pokoj a může si pouštět "romantické filmy", které jinak nemilosrdně dehonestuji . A pleteš se navíc i v tom, že "druhej den měl staženou hlavu kurtou z náklaďáku" - Zitík ti může dosvědčit, že opravdu dobré pivo může být "jen" dvanáctiprocentní, ale i mnohem slabší - záleží na stylu a hlavně na tom, kdo to vaří... hlava bolí akorát z toho kouře a následné dehydratace (a z Budvaru, ale to je kapitola sama pro sebe...)

2013-11-05 07:45:56

vrána:

Hlavně neblbni a doraž, o nic nejde, ono někdy psané slovo vyzní jinak než bylo myšleno. Kašpárek má jedno patro nekuřácké, tam se nic nedostane, mám to vyzkoušené. Mě to vadit určitě nebude a ostatním myslím taky ne. Nejsem pivař ale Plzeň si dám rád, myslím, že to není špatné pivo, mám dokonce rád i Gambrinus, prostě jak kdo je zvyklý, já bych si zase nepochutnal na těch ostatních specialitách, nic by mi to asi neřeklo. Hody budou taky určitě fajn, to je jasné, pakliže mají Fordy, nejde to jinak. No a stará parta je snad tady, aspoň doufám.

vaman: No vida, že bys dorazil? To bylo dobré.

Ada
2013-11-05 08:54:36

To je mi nějakého mudrování :Jsou 2 možnosti :"Buď jít a nebo nejít " .

2013-11-05 10:16:30

divinol:

No vida, tak jestli by to bylo v nekurackem, tak tim lepe. A co se tyce toho piva, nejde vubec o pivni specialy, ty se ani k podobnym akcim moc nehodi. Ale spousta strednich nebo malych pivovaru vari klasicke ceske pivo plzenskeho typu stokrat lepe, nez jak to "vyrabi" (umyslne nepisu vari) ta plzenska velkochemicka. A ne ze by uvarit neumela - kdo pil nefiltrovanou verzi Prazdroje v plzenskem pivovarskem muzeu, potvrdi mi zajiste, ze to je naprosto nebe a dudy v porovnani s tim, co expeduji do prodeje zakaznikum v lahvich a sudech. Proto me to tak rozchčiluje :), kdyby to neumeli, tak nereknu, ale tohle je lumparna a jeste za takove penize...

No nic, at si kazdy pije, co chce, jsou i taci, co piji Staropramen - jeee, ahoj Zdendo . Ale osvety neni nikdy dost a kdo pil klasicke ceske lezaky z Unetic, Trebonic, Koutu, Kacova, Chotebore, Varnsdorfu a mnohych dalsich, tak uz se k tem unipivum nerad vraci - snad krome Ady, kterej pije ten Staropramen schvalne jen proto, aby me rozcilil

Ada:

Přesně tak. Pít či nepít . Eeeeeeh - ty jdes taky? Minule nas spolu nekdo vyfotil a byla z toho ostuda . Asi pujdu radeji rovnou vedle do toho kostela modlit se za spásu mých jater

Zitik:

A ze je na kopecku Svatokopecky pivovar, to vis? Nevis . Ale hlavne ze znas nejaky tvargle . A stejnak jsou to syrecky

2013-11-05 10:53:42

Syrečky taky mám rád.

2013-11-05 11:22:16

divinol:

Tak to jsme dva, skoda, ze je na Morave neznaji :-D

2013-11-05 11:24:45

....vida......

http://www.novinky.cz/ved...jistili-archeologove.html

2013-11-05 17:21:39

vrána: Ono je těžké porovnávat filtrované a nefiltrované pivo. Nefiltrované pivo se smí točit maximálně 14 dní od dodávky z pivovaru. Na filtrovaném pivu se vždycky na kvalitě podepíše úprava piva pro to, aby jej bylo možno déle skladovat v nádobách (láhve, kovové sudy), to znamená filtrace a pasterizace. Jo, pryč jsou doby, kdy se pivo disribuovalo v dřevěných sudech. Na kvalitě se hlavně také podepisuje ten, kdo pivo točí. Prazdroj je jeden z mála pivovarů, který si dělá namátkové kontroly v restauracích, aby si ohlídal správné ošetření a čepování piva. V případě nedostatků jednoduše přestane příslušné restauraci pivo dodávat. Ale stejně je poznat rozdíl, mezi pivem pro domácí prodej a pro vývoz. Pro vývoz má údajně o něco delší doby zrání v ležáckých sudech (podle kamaráda, který byl v Prazdroji zaměstnaný je o 2-3 týdny delší)..

2013-11-06 03:46:36

petrdepo: I malé pivovary často produkují kromě těch "živých" i filtrovaná piva (kupříkladu zrovna třeba velmi oblíbené Únětice), a občas některé používají i průtokové pastéry, ale jde o to, jakým způsobem a jak šetrně ty procesy probíhají. Stejně má na výsledku největší podíl skladba a kvalita vstupních surovin a technologie a průběh vlastní výroby pěnivého moku. Pokud je výroba založena na nákupu co nejlevnějších surovin, na přidávání náhražek, na zneužívání technologie HGB, na co nejvíc urychlovaném kvašení a zrání (úmyslně nepíšu ležení) v CK tancích a následném doražení chmelovým izoextraktem (např. 11 Svijany), tak z toho nikdy nemůže být dobré pivo, i kdyby se hostinský na hlavu postavil. Mnohé velkochemičky už dávno ani ležácké tanky nemají, kupříkladu ve Staropramenu je zrušili už před mnoha lety, všechno se honí v CK tancích a podle toho to taky vypadá .

Upřímně řečeno - při výstavech v milionech hektolitrů ročně (Plzeň standardně přes 5 milionů / rok) to prostě jinak ani nejde - to by ten pivovar jinak museli v Plzní mít přes půl města, když by to chtěli vařit, kvasit a zrát klasicky. Bohužel to je důsledek honby za mamonem těch nadnárodních gigantů, které zajímá jen zisk a tomu je podřízeno vše. Přes těch cca 200 000 hl / rok to zlomí každého, viz naposledy Svijany a nepěkně nakročeno má Bernard, který už taky dávno není, co býval (snad akorát to nealko) a v plánu teď má zvýšení výstavu na cca 220 000 hl.

Samozřejmě ale platí i to, co píšeš - i nejlepší pivo se dá zabít nesprávným skladováním a zanedbanou hospodou a nesprávnou technikou točení. Strašlivých příkladů je všude okolo spousta, samej brigádník za výčepem a člověka přejde chuť, už když vidí, co tam s tím provádějí

Ale ten nefiltr v Plzni v muzeu byl ještě před pár lety opravdu výbornej. Bohužel pouze tam...

2013-11-06 03:58:02

divinol: Tak oves - a vidíš, třeba v Třebonicích na kraji Prahy vařej Rejthara, což je 13°ovesný světlý speciál a není to špatné (samozřejmě oves se přidává v určitém množství k ječmennému sladu, podobně jako se přidává třeba pšenice). Používá se třeba i žito - slánský Antoš vaří skvělou žitnou 17° Tlustý netopýr (žitná IPA).

Ano, taková piva nesplňují konzervativní požadavky tzv. Reinheitsgebot - neboli prastarého německého zákona o čistotě piva (povolen je pouze ječmen). Ale mnohé pivní styly se bez toho neobejdou ani v tom Německu a ono je to dnes samozřejmě spíše prestižní vychloubání výrobců klasických světlých výčepních piv a ležáků (s nadsázkou).

2013-11-06 07:27:44

vrána:

mí přátelé mají hospůdku, kde se točí práve jen piva malých pivovarů, další kamarád je sládkem Moritze. Svatokopecky se točí na chmelobraní, které pořádá kamarádka. Místní piva znám a často "kontroluju" .

2013-11-06 08:13:15

Místo toho abyste tu řešili zda se jít ožrat hodně, nebo málo tu někteří přednáškují o tom jak se vaří to, či ono pivo Ještě že nejsem z Prahy, tady máš na výběr buď Krakonoš plnotučný, nebo Krakonoš polotučný a to mi stačí bohatě

2013-11-06 09:06:59

zitik: To máš taky jediný štěstí

2013-11-06 09:12:36

zitik: To máš taky jediný štěstí

dr.Riviéra: Jaký ožrat, co si to o nás myslíš, tady jsou samí slušní, počestní a spořádaní občani , to akorát z moravských gubernií a rezervací nám sem jezdí pořád někdo propagovat alkoholismus a neřesti , my za to nemůžeme .

2013-11-06 09:20:04

dr.riviera:

Krákoru jsem pil jen jednou a bohužel jsem natrefil na nějakou divnou várku (10 i 12), což prej je u nich normálka (kvalita prý dost kolísá). Jaké s ním máš zkušenosti (jestli si to teda pamatujes )?

2013-11-06 09:44:35

vrána: tak tady se chodí na Krákoru přímo ke zdroji a tudíž do pivovaru. Občas si koupim i basičku 11 i na doma. A dobrý, akorát se to s tim nesmí přehánět, protože pak jsou to krutý rána

2013-11-06 11:12:01

dr.riviera:

Jen jestli náhodou nepodceňuješ pravidelný trénink! Nejhorší je právě to střídání stavů rauše a střízlivosti, tomu je potřeba se vyhýbat!

2013-11-06 11:15:08

dr.riviera: Pivům sice moc neholduju...ale vypiju skoro všechno,když musím..ale "našeho" Krakonoše prostě nezvládám...

Asi to není pití pro tvrďáky jako jsem já


Odpovědět

1 ......... 52  53  54  55  56 ......... 74