Fórum - Téma


Motor+Focus-při akceleraci vynechává,škube


Fórum Focus I Motor+Focus-při akceleraci vynechává,škube

Informace o modelu: Ford Focus I


1  2  3  4

2008-04-24 10:41:10

Zdarvím Fordďáky mám takový menší problém při akceleraci motor krátko době vynechá,párkrát to škubne a potom se to stratí. Startování v pořádku akorát se mě zdá že celkově motor je takový tupější mám 1.6 16v. Známý má 1.4 a mám pocit že táhne o mnohem líp. Byl sem ve fodu na diagnostice a mám žeprý všechno v pořádku. Můžou to být svíčky? Ty sem ještě neměnil.Předem děkuju za odpovědi. Zdravím Kamil

2008-04-24 10:58:25

Ahoj, to jak popisujš, tak to opravdu mohou být svíčky. Při větším zatížení nepřeskočí jiskra a proto motor vynechává. Diagnostika taky všechny závady neodhalí, některá čidla je třeba proměřit na patici. Zdenek

2008-04-24 13:43:12

Zetecy měly jeden čas taky potíže s kabelama. Jestli máš možnost si je půjčit, tak to vyzkoušej.

2008-04-25 10:28:48

Zdravím díky za odpovědi vyzkouším a dám vědět

2008-06-12 18:15:14

Tak sem konečně ty svíčky vyměnil a zatím se krátkodobé prodlevy stratily. Když sem se díval na ty staré svíčky tak mezera mezi kontakty byla asi 3mm divím se že to vůbec jelo. Tak díky za radu

2008-06-12 22:08:52

Ahoj, každopádně odtrh na svíčkách je velice důležitý nastavit přesně podle předpisu. Motor si sám podle odtrhu měří tlak ve válcích a podle vyhodnocení pak dávkuje množství paliva atd.

Hef
2008-07-30 13:44:02

Ahoj, ja mel spatnou zapalovaci civku... uz je to dyl, tak si presne nevybavuju, ale myslim, ze to taky pocukavalo jak rikas, kazdopadne to pak zacalo semtam jet na 3 valce. Vymena na 20minut v servisu. Civka 1950,- montaz za usmev pritelkyne

2012-10-28 16:09:09

ahoj, vseci, ja ted menil svicky a auto mi skube a netahne jak driv. Jakou jsem udelal pri vymene chybu??

Hef
2012-10-28 22:08:40

Ahoj, skube-li Ti az po vymene svicek, tak to budou nejspis kabely - chce je to taky obcas menit. Skubalo-li Ti uz predtim (tak nejak nepravidelne, obcas se rozsviti kontrolka motoru, jizda na 3 valce), pak je to civka zapalovani.

2012-10-28 22:17:56

S podobným problémem se trápím už delší dobu. Ráno při okamžitém odjezdu motor chcípne. Musí se tedy nejdřív nastartovat, jít pomalu otevřít vrata a až pak odjíždět. I přesto je při odjezdu výrazně cítit benzín. Občas při rovnovážné jízdě je cítit zavibrování motoru. K tomu relativně vysoká spotřeba. Svíčky cca 20t.km, nové kabely 1 a 4. Při proměřování u Forda všechny parametry OK. Pouze mírná anomálie na škrtící klapce, ale i ta v normě. Klapka stojí kolem 5000 a tak jí nechtěli ani měnit, protože se báli, že to tím nevyřeší a opravu budu reklamovat. Proto jí pouze vyčistili.

Hef
2012-10-28 22:29:17

Tak k tomuhle Ti muzu leda dat cilo na pana, co opravuje Fordy v Roztokach...je to vazne profik. S cim si jiny lamou hlavu "cim by to mohlo byt?" to on rovnou vi. Jednou dokonce vedel i rok vyroby, ani by auto videl, ale to uz byla fakt jen nahoda :)))

2012-10-29 03:08:15

Diky moc, kabely koupim a dam vedet, jak jsem dopadl

2012-10-29 07:04:43

Hef: Máme tu ještě takovýho šoumena, který dělá jen elektriku. Talk mu to zkusím dát znova proměřit.

2013-03-07 16:43:12

Ahoj všichni.Může mi někdo poradit,Mám Focuse 1.8TDCi 85kw rok 2004.Když jedu plynule tak vše v poho ale občas při snížení rychlosti a podřazení dám plyn lehce si poškube , ale hned se chytí a jede.Nemá s tím někdo zkušenosti? Díky

2013-07-22 20:52:42

Ahoj, taky řeším stejný problém. Při akceleraci to škube a jede na tři válce. Mám nové svíčky (origo Motorcraft), kabely NGK, zapalovací cívku VALEO. Diagnostika KTS 540 píše vynechávání zapalování na 4. a někdy i na prvním válci. Začalo to tak, že odešla v zimně cívka. Nechtělo to chytnout. Svíčky tam bylo zánovní cca 10-15 tis. km bosch. Po výměně cívky (starší jeté) OK. Teďka to začalo zase dělat. Vše vyměněno, jak jsem již psal, ale pořád problém. Nesetkali jste se někdo s něčím podobným? Auto moc nejezdí, má jej žena a je na mateřské. Už asi nevím. Děkuji za pomoc.

2013-09-19 17:00:58

2.0 16v cuká,jde na 3 valce .. Ahoj,mam focus 2.0 16v 5/99 96kw,problem mam pouze jeden-po ránu-hlavně pokud je vlhko,auto nastartuje krásně-5sekund a jede na 3valce-hadá se a netáhne,ujedu 300m až někdy 1-2km a v pruběhu už táhne na 4v na 3v a tak pořád-až po nějáke době 1-2km již jede a táhne normálně,poté už celej den bez problemu.Vyměnil jsem svíčky,kabely,ale příjde mě že jeto ještě horší.Co to asi bude?Cívka???

2013-09-19 18:38:57

martin1980:

Ano. Cívka je největší pravděpodobnost.U Focusů to byla běžná závada dokonce je stále

2013-09-19 20:12:03

tomenzino: No,tak to mě nepotěšilo-co to asi obnáší?

2013-09-19 21:04:13

martin1980: obnáší to třeba toto

http://www.autodily-cardo...ci-civka-valeo-va-245139/

2013-09-22 12:19:34

stturnier200: Děkuji,už to řeším


Odpovědět

1  2  3  4