Fórum - Téma


Mondeo * Studený motor špatně startuje


Fórum Technický koutek Mondeo * Studený motor špatně startuje



1  2

2010-05-25 11:24:21

Měl bych dotaz. Studený motor špatně startuje. Dlouho točí, než pomalu naběhne. Když je zahřátý, chytne hned. Jedná se o benzin Zetec 1,8 16V RV 1996. Díky za rady.

2010-05-25 22:39:02

změř tlaky válců, ted jsem to měl na dílně a byly KO 2. kompresní kruhy, ale může to být lecos, začni tímto

2010-05-27 07:08:45

Dobrá, zkusím. Díky za radu.

2010-06-01 21:09:49

Jojo to by opravdu vypadalo na tlaky,můžou to být kromě pístních kroužků i podpálený ventily,teď jsme to řešily na mým a "nejlepší" na tom je,že se ti o to může postarat nesmysl zvaný EGR ventil,který přepouští část už spalených výfukových plynů zpět do sání a snimi u starších motorů občas přepustí i kousky karbonu,který se pak přicvakne do nějakého ventilu a zárodek podpálení je hotový...Takže na co si kupovat nový účinný vzduchový filtr,když z rozhodnutí ekologickejch borců co si tohle zařízení vymyslili,nasává náš opečovávaný motor bordel o zvíci né mikronu milimetrů,ale rovnou celých milimetrů... Sorry za tu zaujatost,ale teď (před cca 2 měsíci)jsme to řešili. Ještě to může být třeba přicpaný benzínový filtr např. Abych se nedržel jen ventilů...

2010-06-01 22:13:13

No možný je asi cokoliv. Jen jsem si říka, že pokud by to byly tlaky, tak by to blbě startovalo i teplý snad. No těžko říct. Jak to půjde, tak se na to zkusím kouknout, ale čas je zatím proti mně a ještě jsem musel dělat na dalších dvou autech, tak tohle jde zatím stranou..

2010-06-29 18:54:54

Zdarec, mám podobné problémy a chtěl sem ten egr ventil na mondeu 1.8TD demontovat, jenže nevím jak. Tak mi prosím poraďte. Díky Mondié.

2013-02-03 18:43:01

Zdravím taky mám problémy se starty za studena auto chytne ale hned chcípne nereaguje ani na přídání plynu až asi po pátém startu už se drží, diagnostika mi ukázala váhu vzduchu a lambdu a po výměně žádná změna. Jinak auto jede bez problémů a zahřáté chytá v pohodě.

2013-03-22 12:23:03

Zdravím mám podobný problém s mondeem 1.8 Zetec benzin r.v.1997.Studený nastartuje bez problému,ale po ujetí něoli metrů,při vyřazení z 2 na neutrál motor chcípne a trvá dlouho než při startu naskočí.Potom to jede bez problému.Dík za radu.

2013-03-22 12:30:49

KUDROŇ:

Já jsem to vyřešil výměnou snímače teploty chladící kapaliny, ale ty máš trochu jiný průběh tak nevim jestli to bude i tvůj případ.

2013-03-22 12:42:31

Philoun: Dík,zkusím ho vyměnit,

2013-04-20 12:35:38

philoun: zdravim mam podobny problem akorat s tim rozdilem ze studeny to stratuje bez problemu a tepli no jak kdy nekdy to chytne hned nekdy to chytne a chcipne nebo to chytne a motor jako by běžel na 3 valce kdyz prošlapnu plyn tak to jde potom v pohode jinak to jede uplne normalne..nevis v cem by spočival muj problem?diky za odpověd mam mondeo mk 1 1.8 16vventil

2013-04-20 12:48:48

jarema: Zdar, nejsem si jistej ale když říkaš, že ti někdy jede na tři válce tak bych šel po svíčkách a po kabelech, ale tenhle problém jsem neměl tak třeba někdo jinej poradí líp

2013-04-20 12:49:03

jarema: Nezkoušel jsi vyjmout hned po teplém nepovedeném startu zapalovací svíčky ? Poznal bys, která ti nepálí. Byla by mokrá a nebo místo cihlové barvy by měla černou barvu. Měly by být správné značky (dobré jsou třeba Bosch s iridiovou elektrodou nebo jiné doporučené a pokud jde motor Zetec, tak s nastavením mezery mezi elektrodami 1,3 mm). Také by to mohl dělat zapalovací kabel. Ten by měl mít menší odpor než 25 kohmů. O výrobcích a kvalitě kabelů jsou příspěvky v Technickém koutku také. Jinak u mne tohle motor Zetec dělá také, že při startu teplého motoru musím lehce přidat plyn, ale to prý dělává po načipování motoru. Ale mě běží na všechny válce.

A jenom pro doplnění - můžeš napsat, kolik má najeto kilometrů ? Může to pomoci při hledání příčin.

2013-04-20 17:35:58

petrdepo: mondeo ma najeto 299 tisic a nejaky srobny svicky mam bosch kupoval jsem je novi pred dvouma rokama nevyndaval jsem je kdyz motor byl teplej ale jinak kdyz jsem je vyndal meli cihlovou barvu

2013-04-20 17:38:15

philoun: ono to nejede na 3 valce.na 3 valce to chyta jen nekdy kdyz motor je teply ale kdyz proslapnu plyn tak to jde na 4 valce a jede pak normalne

2013-04-21 18:05:42

jarema: já bych zkusil vyměnit svíčky i kabely bylo by dobrý kdyby si to mohl někde odzkoušet, to s tím měřením kabelů jak píše petrdepo není moc spolehlivé, měl jsem špatné kabely a ani jeden neukázal odpor větší jak 25

2013-04-21 19:51:03

philoun: kabely jsem daval novi před rokem...

2013-04-21 20:13:35

jarema: to nemusí nutně znamenat že jsou dobrý, nic jiného mě už nenapadá zkus zajet na diagnostiku, ta ti ale stejně neukáže jestli jsou kabely nebo svíčky dobrý, ale třeba je to v něčem jiném

2013-04-21 20:34:38

philoun: na diagnostice jsem byl.ta nic nezjistila..zkusim vyměnit ty svičky.pak to sem napišu jak to dopadlo...

2013-04-22 18:14:34

jarema: Hlavně nastav správnou vzdálenost elektrod na svíčkách. Nové mají vzdálenost menší. Pokud je motor Zetec, tak 1,3 mm.


Odpovědět

1  2